Over ons

Wij zijn FysioConsult Purmerend

Wij zijn FysioConsult Purmerend, een team van enthousiaste zorgverleners in Purmerend Overwhere en Wheermolen. 

Wij zijn een paramedisch team dat nauw samenwerkt. Op deze manier kunnen wij een passende behandeling bieden voor jouw klacht.

Ons team bestaat uit fysiotherapeuten, oefentherapeuten en een ergotherapeut, ook lopen er bij ons fysiotherapeut-assistenten rond en leidden we stagiaires fysiotherapie op. 

Lokaal en regionaal werken we veel samen met andere collega paramedici, huisartsen en specialisten, sportverenigingen en de gemeente (SPURD). Door korte lijnen kunnen we snel passende zorg aanbieden.

Wat bieden wij?

Onze focus ligt op revalidatie, schouderklachten, kortademigheid of benauwdheid bij COPD of andere longaandoeningen, en het behandelen van rug- en nekklachten, vooral die veroorzaakt door zittend werk. Maar dat is niet alles. We behandelen ook patiënten met nieuwe heupen en knieën, en we bieden sportfysiotherapie, met name voor zwemmers.

Heb je last van je schouder, pijn in je rug of nek of ben je kortademig bij COPD? Kan je moeilijk lopen door pijn in je been, knie of heup?

Wij bieden verschillende therapiemogelijkheden, zoals oefentherapie en revalidatie, massage, echografie en Dry Needling.

Wij helpen je graag door samen te werken aan het verminderen van jouw klachten en het verbeteren van je gezondheid.

 

Onze werkwijze

Wij kijken niet alleen naar de specifieke klacht die je hebt, maar ook naar je algehele fitheid. Hoe is je core? Hoe is je kracht? Onze aanpak omvat behandeling, training, en begeleiding. Activeren is een belangrijk onderdeel van onze filosofie.

Veel problemen hebben meer dan één oorzaak. We proberen tot een duidelijke diagnose te komen, brengen de vermoedelijke oorzaken in kaart en stellen samen een duidelijk behandelplan op. 

Onze visie

Als fysiotherapeuten zijn we de expert van bewegen en het fysieke functioneren. Wij zijn van mening dat gezondheid breder is dan alleen de afwezigheid van ziekte of gebreken.
Wij geloven dat een goede gezondheid bijdraagt aan het welzijn van mensen. Gezondheid omvat aspecten zoals lichamelijke fitheid, emotioneel welzijn, sociale relaties, en het vermogen om te functioneren in het dagelijks leven. Wij zien gezondheid als een multidimensionaal concept dat verschillende aspecten van het menselijk welzijn omvat.
De vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt brengen uitdagingen met zich mee en goede eerstelijnszorg draagt bij aan gelijke kansen op goede gezondheid voor iedereen.